Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


     

  RECEPTEK

 

Levesek

Pörköltek

Egytálételek

Halételek

Saláták


Sütemények

Grill ételek

Szárnyasok

Vadételek

Roma ételek

Főzelékek

Mártások

Köretek

 

Gödöllői csirke sajttal

A csirkéket kívül-belül enyhén megsózzuk és megborsozzuk.

A töltelékhez szalonnát pirítunk lila hagymával, majorannával, petrezselyemzölddel, bazsalikommal. Fontos, hogy a fűszereket lepirítsuk. A kis darabokra vágott csirkemájat 1 percig sütjük a zsiradékban.

Elkészítjük a tölteléket. Egy tálba szárított zsemlekockát teszünk, hozzáadjuk a sajtot, a pirított hagymát, csirkemájat és a három darab tojást. Összekeverjük, megtöltjük a csirkét. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.

A csirkéket megkenjük olvasztott vajjal, és rácsra téve 40-45 percig sütjük. 30 perc elteltével megszórjuk a zöldfűszerekkel, és még egyszer megkenjük vajjal.

 

Babgulyás vadász módra

Hozzávalók 4 személyre:


- 40 dkg vaddisznó,- 30 dkg tarkabab,- 2 db vöröshagyma
,- 4 evőkanál finom liszt
- ízlés szerint 
pirospaprika,- 2 db sárgarépa,- 2 db fehérrépa,- kevés zeller
- 2-3 evőkanál 
sertészsír,- 1 szál babérlevél,- ízlés szerint vadfűszerkeverék
- ízlés szerint 
csípős csöves paprika,- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint 
,- ízlés szerint őrölt bors

Az előző nap beáztatott babot 2 liter vízben egy pici sóval
feltesszük főni. Eközben apróra vágjuk a hagymát, kevés
zsíron egy kis pirospaprikával átsütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, melyet előtte megszórtunk egy kevés
sóval és borssal. Ezután beletesszük a babérlevelet, egy
darabka csöves paprikát meg vadfűszerkeveréket ízlés
szerint. Kevés vízzel felengedjük, és addig főzzük, míg a
hús félig megpuhul. Ezután a megtisztított és darabokra
vágott zöldségekkel – a sárgarépával, a fehérrépával és
a zellerrel – együtt a babhoz adjuk, s ekkor már teljesen
készre főzzük. A zsíron a lisztet sötét zsömleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, és bőven megszórjuk pirospaprikával. A rántást gyors mozdulatokkal összekeverjük, hideg vízzel fölengedjük, majd amikor már a hús és a bab is megpuhult, a leveshez adjuk. A gulyást jól megkeverjük, és még néhány percig rotyogtatjuk, hogy a rántás is megfőjön. Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

 
Babpörkölt
 
Hozzávalók 4 személyre:

- 30 dkg szárazbab,- 30 dkg zöldbab,- 20 dkg vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint 
kömény,- 1 evőkanál zsír,- 1 evőkanál pirospaprika
- ízlés szerint 
,- 1 db zöldpaprika,,1 paradicsom
 

A száraz babot a főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk. A zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, megsózzuk, pici vizet öntünk alá és zsírjára pirítjuk. Ekkor rátesszük a babot, felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és fedő alatt kb. másfél óráig főzzük. Amikor megpuhult, hozzáadjuk az összevágott zöldbabot, a paradicsomot meg a zöldpaprikát, szükség szerint utána ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldbab is megpuhul. 
Tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.
 
Zsiványpecsenye fóliában, nyárson
 
Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb,20 dkg húsos szalonna,4 nagy burgonya,4 nagy vöröshagyma
2 zöldpaprika,1 mokkáskanál őrölt bors,só

A sertéscombból kis szeletkéket vágunk. A meghámozott burgonyát és hagymát felkarikázzuk. A zöldpaprikából és a szalonnából nagyobb négyszögletes szeleteket vágunk. Megsózzuk az alapanyagokat, és váltakozva nyársra húzzuk. Borssal körbehintjük és fóliába csavarjuk, a fólia két végét jól összenyomjuk. Parázs fölött, állandóan forgatva elkezdjük sütni. Mikor a burgonya is megpuhult, levesszük a fóliát és rövid idő alatt színesre, kissé ropogósra sütjük.
 
Székelygulyás
 
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg combból készült sertéspörkölt,80 dkg savanyú káposzta 
2 dl tejföl,1 gerezd fokhagyma,1 zöldpaprika 
1 paradicsom,köménymag,babérlevél,só

A káposztát kevés sós vízben a babérlevéllel párold puhára. (Ha túl sok leve marad, szűrd le.) A pörkölt levébe főzd bele az összetört fokhagymát és a csipetnyi köménymagot, add hozzá a tejfölt és még egyszer forrald össze. A pörköltet keverd a káposztához, és forrald még vagy 10 percig. (A babért dobd ki.) A gulyást paprika és paradicsomszeletekkel díszítve, forrón tálald.
 
Rácgulyás
 
Hozzávalók (4-6 személyre):

70 dkg sertéscomb,25 dkg rizs,1 fej vöröshagyma 
3 zöldpaprika,2 paradicsom,2 dl tejföl 
2 evőkanál zsír,bors,só 

A felforrósított zsiradékon pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a felkarikázott zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a megtisztított, felnegyedelt paradicsomot. Ha már az is mepirult egy kissé, akkor mehet bele a felkockázott hús. Ha már fehéredik, öntsd fele annyi vízzel, amennyi ellepi, és lassú forralással főzd. Amikor már majdnem puha, add hozzá a megmosott rizst, s pótollj hozzá annyi forró vizet, hogy azt is ellepje. Borsozd, sózd és lassú tűzön főzd, míg a rizs meg nem puhul. Tálalás előtt keverd hozzá a tejfölt.
 
Pekingi sültkacsa
 
Hozzávalók:
 
1 db 2 kg-os kacsa,3 evőkanál méz ,2 evőkanál vörös borecet 
2 evőkanál fehérbor,1 csésze forró víz 

a körethez:
8-10 zöldhagyma „ecset" (mindkét végén bevagdossuk, és jeges vízben hagyjuk ecsetszerűen kinyílni, majd konyharuhával megszárítjuk, és hegyes zöldpaprikából vágott gyűrűt húzunk a közepére) 
1 dl hojszin-szósz ,16 db mandarin-palacsinta 
1 db hosszában felvágott nyers uborka 

Tegyük a kacsát egy fazékba és öntsünk rá forrásban levő vizet. Forraljuk 5 percig, szűrjük le és hűtsük ki folyó víz alatt. Szárítsuk meg konyharuhán. 
Kenjük meg a bőrét a méz, az ecet, a fehér bor és a forró víz keverékével, majd akasszuk fel hűvös, szellős helyre egy éjszakára száradni. 
Másnap előmelegített sütőben süssük közepes hőn (200 ° C, gázzal 6-os fokozatnál) fél órát, majd kissé csökkentett tűzön (190 ° C, gázzal 5-nél) további 40 percig, míg megpuhul. 
Vágjuk le vékony szeletekben a bőrét (ezt tartják a legfinomabb falatjának) a melléről, az oldaláról és a hátáról, kb. 5 x 7 cm-es darabokban. Rendezzük egy előmelegített tálra. Vágjuk le a szárnyát és az alsó combját, és a falatnyi darabokra vágott, bőr nélküli többi húsával tegyük egy másik tálra. Evéskor venni kell egy zöldhagyma-„ecsetet" , belemártani a hojszin-szószba és megkenni vele a mandarin-palacsintát. Tegyünk a palacsinta közepébe két csík uborkát és egy kevés felmetélt zöldhagymát, erre jön egy darab kacsahús és -bőr, ezután már csak össze kell tekerni, és sietni az evéssel, nehogy kihűljön.

 
 Erdélyi fatányéros
 
Hozzávalók:

48 dkg sertéskaraj,48 dkg borjúcomb,48 dkg bélszín 
48 dkg füstölt szalonna,őrölt pirospaprika (csemege) 
5 dkg liszt,2 dl olaj,só ,friss saláták,hasábburgonya 

A húsokat 4-4 szeletre vágjuk, kiverjük, sózzuk, lisztbe mártjuk és forró olajban hirtelen kisütjük. A szalonnát is 4 szeletre vágjuk, a szeleteket 2 centiméterenként mélyen bevagdaljuk és szintén kisütjük (ez lesz a kakastaréj). 
Egy megfelelő méretű fatányér szélét csinosan feldíszítjük vöröskáposzta-, paprika-, paradicsom-, uborka- és céklasalátával. Középre hasábburgonyát halmozunk, arra a hússzeleteket, a legtetejére pedig a paprikába mártott kakastaréjokat helyezzük. 
 

 

Indulás: 2007-07-21
 
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal