Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


     

  RECEPTEK

 

Levesek

Pörköltek

Egytálételek

Halételek

Saláták


Sütemények

Grill ételek

Szárnyasok

Vadételek

Roma ételek

Főzelékek

Mártások

Köretek

 

 
Krémes diós csók
 
30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
6 db tojásfehérje
1 narancs reszelt héja
2-3 evőkanál zsemle- vagy édesmorzsa
mogyoró- vagy diókrém
A tojásfehérjét olyan keményre verjük, hogy felfordítva ne csússzon ki a tálból. Óvatosan hozzákeverjük a diót, porcukrot, reszelt narancshéjat és a zsemlemorzsát. Nyomózsákba vagy erős nejlonzacskóba tesszük, és olajozott teflontepsibe halmokat nyomunk. Gázsütőben 4-es fokozaton kb. 20 percig, villanysütőben légkeveréssel 80 fokon 20-25 percig sütjük. Ha kisült, mogyoró- vagy csokikrémmel kettőt-kettőt összeragasztunk.
Ugyanez elkészíthető dió helyett kókuszreszelékkel is, csak akkor valamilyen pikáns lekvárral helyettesítjük a krémet.

 

 

 
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor,

1 kiskanál reszelt citromhéj, kb. 1 dl tej, 20 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáit, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük, és jól formázható tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és ujjnyi vastag, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk. A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd tejjel megkenjük. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
A sütőből kivéve kihűtjük, majd szorosan egymás mellé tologatjuk a félkész süteményeket. A csokoládét pici tejjel hígítva felolvasztjuk, és szép vékony sugárban a süteményekre csorgatjuk.

 

 

 

Hozzávalók:
- a tésztához:
 15 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 6 tojás
- a krémhez: 1 dl tej, 1 dl tejszín, 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 10 dkg kakaópor, 6 cl rum
- a bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj

Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, a lisztet és a kemény tojásfehérjehabot óvatosan belekeverjük. Margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsiben vékony lapokat sütünk. A kihűlt lapokat 6 darab 12 cm vastag csíkra vágjuk.
Közben a tejszínt és a tejet felforraljuk a cukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, és állandó kevergetés mellett jól kiforraljuk. A tűzről levéve kézmelegre hűtjük, majd rummal ízesítjük, és margarinnal habosra keverjük.
Öt tésztacsíkot összeragasztunk a krémmel. Ügyeljünk arra, hogy a krém és a tészta vastagsága megegyezzen. Az így előkészített tésztát hűtőben pihentetjük, majd hosszában ferdén félbevágjuk. A két fél háromszöget egymás felé fordítva krémmel összeragasztjuk. A hatodik csíkot egy kevés krémmel megkenjük, majd erre tesszük a piramis formájú süteményt és 25 percre hűtőbe tesszük.
Vízgőzön felolvasztott, vajjal elkevert csokoládéval bevonjuk. Mikor a csokoládé megdermedt, óvatosan 1 cm széles szeletekre vágjuk.
Tálaláskor tejszínhabbal, gyümölcsökkel és citromlével dekorálhatjuk.

 

 
Hozzávalók:
60 dkg leveles vajastészta, tojás

Meggyes réseshez:
40 dkg magozott meggy, 10 dkg cukor, 5 dkg darált dió, 5 dkg zsemlemorzsa, őrölt fahéj
A meggyet összeforgatjuk a darált dióval, zsemlemorzsával, cukorral és kevés őrölt fahéjjal. Az előkészített meggyes tölteléket a kinyújtott vajastésztaalapra helyezzük, és lazán felcsavarjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Tálaláskor meghintjük vaníliás cukorral elkevert porcukorral.

Túrós réteshez:

25 dkg túró, 1 dl tejföl, 5 dkg mazsola, 1 citrom, 1 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 1 evőkanál búzadara, porcukor
Az áttört túrót tejföllel, búzadarával, mazsolával, tojássárgával, reszelt citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. A tölteléket vékonyra nyújtott vajastésztára halmozzuk. Lazán felcsavarjuk, megkenjük tojással, és forró sütőben készre sütjük. Tálaláskor a felszeletelt rétest porcukorral hintjük meg.

Mákos réteshez:
10 dkg darált mák, 1,5 dl tej, 5 dkg mazsola, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg porcukor
A mákot felöntjük a tejjel és felfőzzük. Hozzáadjuk a porcukrot, morzsát, reszelt citromhéjat, az előzőleg beáztatott mazsolát, majd pár pillanat alatt készre sütjük. Az előkészített tölteléket vajastésztába csavarjuk, a tetejét megkenjük tojással, és forró sütőben gyorsan készre sütjük. Tálaláskor a felszeletelt rétest meghintjük porcukorral.
 

Hozzávalók:
2 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 12 dkg vaj, 12 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, kevés reszelt citromhéj
- a töltelékhez: 3 tojássárgája, 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 6 dkg zsemlemorzsa,
- a tetejére: 4 tojásfehérje, 8 dkg porcukor

Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, szórd bele a sütőport. Add hozzá a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelj bele egy kis citromhéjat, és gyúrd össze. Csomagold fóliába és pihentesd legalább egy órán át a hűtőben. Eközben elkészítheted a tölteléket: a tojássárgájákat keverd habosra a cukorral, és dolgozd össze az áttört túróval. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra, és terítsd egy kisebb tepsibe. Villával szurkáld meg és előmelegített sütőben 180 fokon süsd szép rózsaszínűre.
Szórj rá zsemlemorzsát, simítsd el rajta a túrós tölteléket és a sütőbe visszatéve süsd készre. A megmaradt tojásfehérjéket a porcukorral verd habbá, és a kész süteményt borítsd be vele. A langyos sütőbe tedd vissza épp csak annyi időre, hogy szépen rászáradjon a hab a tetejére.
Ha kihűlt, vizes késsel szeleteld hosszúkás darabokra.
 
 
Hozzávalók:
2 tojás, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 5-6 evőkanál tej
- a túrókrémhez: 50 dkg túró, 2 dl joghurt, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 1 citrom, 1 dkg zselatinpor
- a tetejére: 50 dkg őszibarack, 3 dl szűrt baracklé, 1 csomag tortazselépor

Elkészítés:
A tojásokat a vajjal és a cukorral keverd habosra. Add hozzá apránként a lisztet, a sütőport, a tejet és dolgozd össze alaposan. A masszát simítsd kivajazott, liszttel meghintett kapcsos tortaformába és előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg.
Eközben készítsd el a túrókrémet. Ehhez a túrót törd át szitán, keverd simára a joghurttal. Ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és citromlével.
A zselatint kevés vízben (vagy szűrt baracklében) oldd fel, langyosítsd meg, és forgasd a túrókrémbe. A túrós masszát egyengesd el a kihűlt tésztalapon, és tedd a hűtőszekrénybe. Ha megdermedt, a tetejét barackszeletekkel rakosgasd ki csinosan.
A tortazseléport szórd a baracklébe, és a leírás szerint elkészítve öntsd a torta tetejére. Ha ez is megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeletelheted fel.
 
 
Hozzávalók.
15 dkg porcukor, 15 dkg finomra darált mandula, 8 dkg mazsola, 5 dkg étcsokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 1 tojásfehérje,
- a hempergetéshez: 10 dkg csokoládés tortadara

Elkészítés:
A porcukrot a finomra darált mandulával összekeverjük. Beleszórjuk az apróra vágott mazsolát, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, azután belereszeljük a csokoládét, s végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrű masszává olvasztjuk össze.
Vizes kézzel mogyorónyi golyócskákat formálunk belőle és csokoládés tortadarában meghempergetve tesszük tálra.

 

Indulás: 2007-07-21
 
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal