Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


     

  RECEPTEK

 

Levesek

Pörköltek

Egytálételek

Halételek

Saláták


Sütemények

Grill ételek

Szárnyasok

Vadételek

Roma ételek

Főzelékek

Mártások

Köretek

 

 

Levesek

 

Tárkonyos pulykaragu leves

 Hozzávalók:

40 dkg f.pulyka felsőcomb (de készíthetjük cs.combból,cs.mellből is),1 kis fej v.hagyma,20 dkg vegyes zöldség,2 dkg zeller,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba,(lehet konzerv z.borsó és gomba is), 5 dkg liszt,2 dl tejszín,1 db citrom,tárkony ízlés szerint.

Elkészítés:
A húst lebőrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk.Ap apróra vágott v.hagymát olajon megpároljuk,majd a húst rárakjuk.Ezután a kockákra vágott zöldségek,majd a borsó és a gomba következik.Felengedjük húslével (kockából is készíthető),tejszín habarással besűrítjük.Apróra vágott z.petrezselymet,finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét,pici sót. Ha konzerv z.borsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.
 
Csirkeragu leves
 
 
Hozzávalók:
 
40 dkg csirkehús,1 db vöröshagyma,5 dkg gomba,5 dkg zöldborsó 
 
5 dkg sárgarépa,5 dkg zeller,1 dl olívaolaj,2 dl tejszín.tárkony 
 
ecet,só,bors,2-3 gerezd fokhagyma,1 l víz

Elkészít:
A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. 
Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzzük. Ha az alapanyagok megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, illetve a tejszínt - ezzel sűrítjük -, ha szükséges tárkonyecettel is ízesítjük. Tálaláskor meghintjük reszelt citromhéjjal.
 
 
Lencseleves
 
Hozzávalók:
1 csésze lencse,1 nagy hagyma,1 evőkanál tisztított-vaj,1/2 csokor aprított petrezselyem 
1 citrom leve,1 csipet só,1/2 kávéskanál római kömény

Elkészítés:
A lencsét kávédarálón őröljük meg (megfőzve botmixerrel, turmixban pépesíthetjük), majd négyszeres mennyiségű vízben főzzük. A szemnében (tisztított- vajban) pirítsuk aranyszínűre a vékonyra szelt hagymát, öntsük tálakba, locsoljuk meg citromlével, szórjuk meg a petrezselyemmel, s ha van, őrölt római köménnyel.
 
Tojás leves
 
Hozzávalók:
1.5 liter víz ,2 ek. liszt,2 ek. olaj,1 tk. csemege pirospaprika,1 vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma 
5-6 tk. őrölt fűszerkömény,8 tojás,só, delikát (ízlés szerint)

Elkészítés:
Először, megcsinálom a rántást (olajból, lisztből) majd hagyom kihülni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát. Egy kevés vizzel felöntöm és lassú tüzön kevergetem. Majd felöntöm a vizzel és beleteszem a vöröshagymát egészben és a zúzott foghagymát. Felforralom, majd lassú tőzön folytatom tovább. Beleteszem a fűszerköményt, sót, delikátot, majd két darab tojást és elkevergetem. Utána óvatosan a maradék 6tojást és kevergetés nélkül hagyom 10 percig főni, hogy szépen egybe maradjanak!
 
Zöldborsó leves
 
Hozzávalók:
Kb.fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv), 2-3 db sárgarépa,delikát vagy só, 
nokedlihez:2-3 tojás,liszt,só,rántáshoz:kb.2 k.liszt,pici olaj,p.paprika.

Elkészítés:
A z.borsót delikátos,vagy sós vízbe felteszem főni,majd hozzáadom a karikára vagy kockákra vágott sárgarépát.Ha mindkettő megpuhult,akkor elkészítem a rántást kb.2 k.lisztből kevés olajjal,ha megpirult,pici p.paprikát adok hozzá,és besűrítem vele a levest. 
A tojásokból a liszttel,pici sóval a szokásos módon nokdlit készítek,és beleszaggatom a levesbe (aki akarja külön is kifőzheti enyhén sós vízben),és ha a nokedli puhára főtt,elkészült a leves. 
Ha konzervből,üveges borsóból készítem,akkor előbb a répát megfőzöm,beleszaggatom a nokedlit,majd a rántás jön,és csak utólag adom hozzá a borsót,mivel már meg van főve,hogy ne főjjön szét.
 
Erőleves
 
1 kg marhacsont,25 dkg darált marhahús,1 tojásfehérje,1 kiskanálnyi paradicsompüré
30 dkg sárgarépa,10 dkg fehérrépa,10 dkg zeller,bors,só
 
 
A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsuk fel 2 liter hidegvízzel. Tegyük bele a csontot, a megtisztított, de egyben hagyott zöldséget, valamint néhány szem borsot, sózzuk meg, s tegyük fel főni. Igen lassú tűzön főzzük 2-3 órán át. (A zöldséget, ha a tálalásnál is használni akarjuk, vegyük ki és tegyük félre, miután megpuhult.) A levest végül húzzuk le a tűzről, hagyjuk ülepedni néhány percig, majd szedjük le a zsírját, és szűrjük át egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán. Ha kell, tálalás előtt újra zsírtalanítsuk.
 
 
Jókai bableves
 
 
 
Hozzávalók:
 
40 dkg száraz bab,40 dkg debreceni páros kolbász,1 db füstölt sertéscsülök (kb. fél kg)
kb. 2 liter víz,10 dkg zsír,80 gramm liszt,6 dl tejföl,20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér,12 dkg zeller,60 gramm vöröshagyma
20 dkg zöldpaprika,10 dkg paradicsom,2 babérlevél,só, paprika
2-3 gerezd fokhagyma,petrezselyemzöld,ecet,csipetke
 

Áztassuk a babot kb. 1 napot. A csülköt fõzzük puhára. Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát egy kevés zsiradékon, majd pároljuk együtt a karikára vágott zöldségekkel együtt. Öntsük hozzá a babot az áztatólével együtt, adjuk hozzá a füstölt csülök levét is, a feldara-bolt zöldpaprikát, paradicsomot és babérlevelet, ízlés szerint sózzuk. Süssük meg a kolbászt, majd vágjuk karikákra. A kisült kolbászzsírt felhasználva készítsünk világos rántást, melyet pirospaprikával és petrezselyemzölddel hintsünk meg, majd keverjük hozzá az összezúzott fokhagymát. Ha a bab megpuhult rántsuk be a levest. Ha ismét felforrt, habarjuk be a tejföl nagyobbik fe-lével, ízesítsük kevés ecettel, adjuk hozzá a kolbászkarikákat és fõzzünk bele csipetkét. Ha szükséges hígítani adjunk hozzá meleg vizet. Tálaláskor daraboljuk fel a melegen tartott, kicsontozott, apró kockákra vágott csülökhúst, és arra merjük rá a forró levest. Néhány kanál tejfölt adjunk hozzá a tányérokba.
Indulás: 2007-07-21
 
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal