Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


     

  RECEPTEK

 

Levesek

Pörköltek

Egytálételek

Halételek

Saláták


Sütemények

Grill ételek

Szárnyasok

Vadételek

Roma ételek

Főzelékek

Mártások

Köretek

 

Pörkölt 

 

Hozzávalók:
 
1 nagy fej hagyma,50 dkg hús 2 cm kockára vágva,1 kis doboz süritettparadicsom 
zsir,v.olaj,2-3 zúzott fokhagyma ,örölt kömény,só,pirospaprika 
ha van 1 db paprika apró kockára vágva,

Elkészítés:
A hagymát megpároljuk,megszórjuk pirospaprikával,hozzáadjuk a zuzott fokhagymát,az örölt köményt,a süritett paradicsomot,kevés vizet öntünk rá,és 2-3 percig forraljuk.Belerakjuk a kockára vágott húst,kevés vizet öntünk még rá,és megfözzük.Ha paprikát is teszünk bele a paradicsommal egyidőben rakjuk bele.Tésztával,nokedlivel,fött burgonyával tálaljuk.
 
Bográcsos pacalpörkölt
 
5 kg előfőzött pacal, 1,2 kg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 12 ek paprika, 20 dkg zsír, vagy olaj, 2 kk őrölt bors, só.
 
A pacalt scíkokra végom. Az apróra vágott hagymát a zsíron, vagy olajon üvegesre pirítom, rászórom a paprikát, megkeverem, aztán közvetlen utána veleteszem a felcsíkozott pacalt, sózom, borsozom és tovább pirítom. Egész kevés vízzel eloltom és kis lángon párolom. időnként megkevergetve mindig csak egy kevés vizet öntök hozzá.
 
Birkapörkölt
 
1 kg birkahús, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, 3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 babérlevél, só.
 
A birkahúst lefaggyúzom, megmosom és ecetes vízzel leforrázom. A zsírban kiolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd sárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beleteszem a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Sósburgonyával tálalom.
 
Marhapörkölt
 
1 kg marhalábszár, vagy nyaka, 5 dkg zsír, vagy olaj, 3 nagy fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só.
 
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (vizet csak szükség esetén és nagyon keveset teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.
 
Marhapörkölt bográcsban
 
1 kg lábszár, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, köménymag, só.

A bogrács alján a zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom (fél deci viznél többet soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát
 
Szarvaspörkölt
 
90 dkg kicsontozott őz-, vagy szarvascomb, 10 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg fűszerpaprika, 1 g kömény, 2 dkg só, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 10 dkg zöldpaprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 1 dl vörösbor, l kg burgonya.
 
A húst lehártyázom, 2 centis kockákra vágom, alaposan megmosom és hideg vízbe teszem. Megtisztítom a zöldséget és a burgonyát majd viszonylag kicsi kockákra vágom őket. Újra megmosom, majd a krumplit hideg vízben félreteszem. A zsírban aranysárgára pirítom a finomra vágott hagymát, majd megszórom a paprikával és megkeverem. Beleteszem a viztől lecsepegtetett húst, sózom, majt hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, a köményt és a paradicsompürét. Többször megkevergetve 10-15 percig párolom. beleteszem a felkockázott zöldségeket, megkeverem, majd hozzáöntöm a vörösbort és még 2-3 deci vizet. Fedő alatt közepes lángon párolom. ha kell mindig kevés vizet teszek hozzá. Mikor a hús majdnem puha, hozzáteszem a lecsepegtetett krumplit és a megmosott, felkockázott zöldpaprikát. 5-6 perc után szűk liternyi vizet hozzáadva lassan készre párolom.
 
Nyúlpörkölt
 
Páclé: 1 fej hagyma, 2 babérlevél, 1 ek. szemesbors, 1 ek mustármag, 1 ek. koriander, 3-4 ek. ecet, 3 liter víz, só.

1 nyúl, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 babérlevél, só, száraz vörösbor
 
Pácolás: A hagymát karikára vágom és a többi hozzávalóval felforralom, amit aztán a pácolandó vadra öntök. Pácolási idő: 2 nap. 

Pörkölt: A zsírban kiolvasztom a felkockázott szalonnát, majd rajta aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a feldarabolt nyulat. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beledobom a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, idünként kevés borral felöntve félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot (télen lecsókonzervvel) és beleteszem a zúzott fokhagymát. Sósburgonyával tálalom.
 
Vörösboros vaddisznópörkölt
 
1 kg vaddisznóhús, 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 babérlevél, só, száraz vörösbor.
 
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom az inaitól megtisztított, felkockázott vaddisznóhúst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beleteszem a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (fél deci bornál többe soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.
 

 

Indulás: 2007-07-21
 
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!